Čišćenje analnih žlijezdi

Zašto se kod nekih pasa pune analne žlijezde, a kod drugih ne, to nitko ne zna! One se nalaze s obje strane čmara i izlučuju tekućinu čiji miris je njihov JMBG ili OIB. Sada vam je jasno zašto se naši dlakavci  njuše ispod repa. Pa moraju se što bolje upoznati! Ako se vaš ljubimac počne „sanjkati“ po guzi, grickati oko repa ili po butinama, ako je nervozan, onda mu trebamo olakšati i očistiti mu žlijezde. Mi to radimo obično pri kupanju pasa, naravno ako nas upozorite na taj problem. Ako je došlo do upale, morati ćete potražiti pomoć veterinara!

Njega šapica i noktiju

DSCN0196Kod nekih pasa (koji imaju kratku njuškicu, maltezeri i slične pasmine) oči često suze i od tih izlučevina se ispod oka stvaraju kraste koje uzrokuju tešku upalu kože. Mi to profesionalno očistimo sa sredstvom za pranje očiju i uklonimo dlačice koje ulaze u oči.
Na žalost naši ljubimci često imaju upalu uha. Tome pogoduju dlačice koje im rastu duboko u uški i vosak koji se stvara kao i kod ljudi. Zato im nježno odstranimo dlake iz uha i operemo sa tekućinom za pranje uha, kako se uho ne bi vlažilo i bilo pogodno za stvaranje gljivica ili ušnih parazita.

Šišanje / Trimanje

canon-002Većina pasa se šiša, ili zbog propisanih frizura pasmina ili zato jer je jednostavnije u gradu imati podšišanog psa. Nemojte to sami raditi jer mi to moramo poslije popravljati! Imamo profesionalne mašinice i škare i vaš ljubimac će od nas otići kao pravi ljepotan ili ljepotica, onako kako ste to zamislili. Možete biti u salonu kad se vaš ljubimac uljepšava kako bi ispunili svaku vašu želju.
Oštrodlaki psi se trimaju, pogotovo ako ih izlažete na izložbama. Trimanje je čupkanje mrtve dlake trimerom kako se pas ne bi linjao i imao oštru dlaku. Naravno, to psima baš nije jako ugodno iskustvo, pa mi preporučujemo da se peseki koji ne idu na izložbe lagano otrimaju i mašinicom ošišaju do željene frizure!
12552858_542817929226470_4050890555239369576_n

Raščešljavanje

Sve vrste dlake vaših ljubimaca iziskuju četkanje i češljanje barem jednom tjedno kako se ne bi zapetljali i kako bi im isčetkali nečistoću koja im se nakupila šetajući našim „bijelim“ Zagrebom. Iz iskustva znamo da većina pasa to ne dozvoljava svojim gazdama, pa vam u tome pomažemo, nježno i strpljivo, kad god je to potrebno!

rascesljavanje rasc rascsRaščešljavanje