„Eldorado“ za buhe

Buhe_cuko_ilustracijaKada stigne ljeto, naš lijepi Zagreb postane „eldorado“ za buhe, jer ima bezbroj maca koje nitko ne tretira protiv nametnika. Kad se vratite sa godišnjeg odmora, vaš ljubimac može u par dana biti pun buha. Pazite da se to ne dogodi i svakako ga tretirajte sa nekim sredstvom protiv nametnika. Što se tiče krpelja, borba protiv njih počinje u rano proljeće i u jesen kad ima puno kiše i vlage!!!

Kaputići za pse

Kaputići za pse su sada jako „in“. Odlučite da li će vaš pas nositi kaputić ili mu on neće trebati jer ima dugu dlaku. Ako dugodlaki pas nosi kaput, onda vas molimo da ga nakon povratka kući dobro počešljate jer kaputići jako mrse dugu dlaku. Možda je bolje da ga prvo podšišate i tek tada mu obučete neki šminkerski kaput ili vesticu!!!

Pseće ogrlice

Slika0181Danas su vrlo popularne pseće ogrlice, tzv. ormice, koje se vežu psu oko prsa. Ako imate dugodlakog psa, takve ormice će još više zapetljati dlaku ispod pazuha i na prsima vašeg peseka. Puno je lakše počešljati psa samo oko vrata nego cijela prsa.

Kupanje ljubimca

Ako sami kupate svoga dugodlakog ljubimca, molimo vas da ga prvo dobro rasčešljate, a onda operete. Zapetljana dlaka ne može se dobro oprati, teško se ispire, a grude će postati još gore!!!
Pseća dlaka se uvijek počinje mrsiti uz kožu, pa vaš pas može izgledati pristojno, ali uz kožu ima pravi mali „kaputić“. Nemojte da se to dogodi jer takvog psa je vrlo teško raščešljati, vrlo je bolno za njega, pa ga  je u tom slučaju najbolje ošišati!!!
Nemojte više puta na dan prati šapice vašem ljubimcu, a da ih pošteno, pošteno ne osušite. Puno pasa ima upaljene jastučiće, crvene, s gljivicama ili bakterijama. Dovoljno je da obrišete šape i kad se posuše isčetkate blato.

Šetanje ljubimaca

fleka1Naši ljubimci su uglavnom malog rasta i kada šetamo s njima po ulici svi ispušni plinovi iz „auspuha“ automobila talože se na njihovoj koži i ulaze u njihove njuškice.  Zato ih šetajte uz kuće i kupajte ih barem jednom  u dva mjeseca. Vidjet ćete kako je voda crna, zamazana. Sjetite se samo snijega uz ceste nakon 3 dana!